Video

Lago di Braies sau un traseu usor (aglomerat) prin Dolomiti

Se spune ca lacul Braies ar fi cel mai frumos lac din muntii Dolomiti si adevarul nu este departe. Dar cu faima vine si aglomeratia. Noi am ales sa vizitam zona la inceput de saptamana, sperand ca turistii de weekend vor lipsi de pe traseu, insa luna august nu se dezminte, iar locul era parca invadat de oameni. Atat este de popular locul incat pentru a proteja ecosistemul zonei, autoritatile locale au hotarat sa restrictioneze accesul turistilor pe vale in lunile de vara, iar parcarile amenajate langa lac pot fi accesate doar cu rezervare online in prealabil, rezervare verificata de autoritati la intrarea pe drumul care duce catre lac.

Marea majoritate insa aleg sa viziteze lacul doar in zona celebrului debarcader de lemn, care apare in mai toate pozele de pe internet si eventual sa inchirieze o barcuta cu vasle pentru a iesi un pic pe lac, dar noi ne-am dus chititi sa facem traseul care face inconjurul lacului. Traseul este unul extrem de usor, recomandat si pentru copii mici, de aproximativ 7km care te poarta de jur imprejurul lacului, la umbra padurii la inceput, apoi te coboara langa apa pe niste plaje amenajate cu nisip si pietre ca mai apoi sa te urce si sa te coboare pe scari amenajate pe unul dintre versantii care delimiteaza lacul.

Peisajele sunt minunate pe tot parcursul traseului, din orice unghi privesti, lacul te fascineaza cu nuantele de smarald iar barcutele care animeaza lacul aduc un plus de autenticitate locului.

Hotelul care se inalta la baza lacului, caruia ii apartine si lacul, are o istorie incarcata, oaspeti importanti si familiile aristocrate ale monarhiei austriece au fost cazati aici de-a lungul anilor, el fiind inaugurat in 1899 si in prezent fiind in proprietatea aceleiasi familii care a construit-o. Cand vezi aglomeratia de acum, nu poti sa nu stai si sa te intrebi oare cum arata locul in urma cu 100 de ani, cand in loc de zumzetul turistilor si al masinilor si autocarelor, se auzea doar sunetul padurii si al pasarilor care-i populeaza coroanele. Cred ca era un loc minunat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s