Video

Oberholz si un traseu animat

In grupul muntos Latemar am urcat cu un singur scop, sa vedem si sa mancam la cabana Oberholz. Pozele explica dorinta mea de a vedea aceasta structura atipica, moderna. Vremea nu promitea prea multe, se adunau nori cam amenintatori inspre varful la care urcam cu telescaunul, a inceput chiar sa picure pe drum. Sus insa vremea ne indemna la o plimbare, nu la stat. Nici nu am stat prea mult pe ganduri, am furajat un pic Marmota din dotare, sus in rucsac si la drum.

Am ales un traseu usor si destul de scurt, cam cat somnul de pranz al mezinului calator, vreo doua ore cu tot cu jucatul dinaintea si de dupa somnic, dar am vazut si aflat multe. Era un traseu pe parcursul caruia erau descrise tot felul de curiozitati legate de fauna si flora de pe munte, zone cu belvedere, animale sculptate din lemn. In principiu un traseu animat pentru a distra copii. Asa am aflat de exemplu ca ne plimbam pe un traseu, care in urma cu multe milioane de ani era pe fundul unei mari iar fosile marine gasite in muntele de calcar si expuse pe carare sustineau povestea.

Am fost in multe vacante la munte in Austria si Italia insa pana acuma nu am bagat de seama, dar locurile de joaca pentru copii in varf de munte sunt dementiale. Si sunt peste tot. Un leagan, un tobogan, o structura de lemn in forma de animal pentru catarat sau mult mai multe si mai variate. Este asa de placut pentru parinti sa gaseasca un loc unde sa-i lase pe copii sa zburde in voie, un loc in care cei mici chiar se simt bine. Asa si pentru ei mersul la munte devine distractiv, nu doar un traseu de multe ori obositor si probabil la varsta lor plictisitor. Este mare pacat ca la noi in tara unde avem asa munti frumosi nu se pune deloc accent pe asa ceva.

Revenind la cabana Oberholz, evident ca nu am mai ajuns sa luam pranzul pe terasa ei cu priveliste, alegand un traseu care cobora la alt telescaun decat cel cu care urcasem, dar am reusit sa mancam singurul apfelstrudel din intreaga excursie italiana, la to go :)) Inca ma minunez cum se schimba planurile din mers si cat de fluid este programul de cand plimbam si Piticutul dupa noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s