Video

Budapesta si Piata de Craciun

Nici nu stiu cu ce sa incep aceste randuri, cu faptul ca am trecut si noi cu brio prin boala secolului care dupa doi ani de la debut inca isi face de cap prin lume, tine avioanele la sol, te obliga sa iti schimbi planurile de calatorie cand ti-e lumea mai draga, te obliga la teste covid ca sa poti zbura sau sa te poti caza la hotel si trimite in lockdown tarile una dupa alta in functie de ce tulpina se mai descopera prin cine stie ce colt de lume sau ca am primit vizita neanuntata a domnului Covid taman cand aveam o excursie planificata si rezervata in Malta si a trebuit sa anulam totul pe ultima suta de metri….. Anyway, din pacate nu putem controla aceste lucruri, cert este ca dupa izolare si multa leneveala se cerea o iesire undeva. Si unde sa mergi in pragul Craciunului decat sa vizitezi niste targuri de Craciun in tara vecina.

Zis si facut, am impachetat si am plecat.

Ne-a fost dor sa mergem in road trip pe autostrada, deci cel mai simplu e sa dai o fuga pana la Budapesta si am avut noroc sa scapam de cozile kilometrice din vama in prag de sarbatoare. Si la dus si la intors.

Ne-a fost dor sa vedem un targ decorat frumos de Craciun si l-am gasit la Budapesta 🙂 chiar daca a fost un frig de nici vinul fiert nu ne-a dezghetat.

Ne-a fost dor de rétes cu mac si visine si vin alb fiert cu soc. La capitolul vin am avut ceva succes, chiar daca nu a fost cu soc de data asta ci cu mere dar rétes bun nu am prea gasit.

Am vrut sa ne dam cu roata mare si exact asta am facut, pe un frig de am degerat in gondola dar Vlad a fost extrem de incantat de privelistile nocturne de la inaltime.

Ne-a fost dor de spiritul Craciunului si l-am gasit aici, insa cumva am mers la sigur pentru ca fusesem si in 2019 cand a fost organizat ultima data, iar Targul de Craciun din Budapesta a fost votat drept cel mai frumos din Europa.

Alte activitati bebelusesti care nu au legatura cu tema excursiei au fost vizita la Keleti Palyaudvar, adica la gara, ca sa salutam trenurile si mersul cu metroul pentru ca da, suntem mari fani Ciu-Ciuuuu si “nineaaaa” impegatul de miscare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s