Video

Un road trip cu de toate

Ca sa continuam traditia instituita anul trecut , Cadoul de 1 an, excursie in Egipt, ca de ziua piticutului, care nu mai e chiar asa mic ci deja implineste 2 anisori, sa plecam intr-o excursie, iata-ne in tara Hategului la casuta …. din copac!
Planul era cu totul altu si anume sa vizitam o tara noua, sa ne plimbam pe o insula din Mediterana si sa ne mangaie soarele cu macar 10, 15 grade in plus fata de ce avem acum acasa in materie de temperaturi. Dar nu a fost sa fie, sa zicem ca din motive…. organizatorice, Malta a ramas nevizitata, iara. A trebuit sa gasim o alta destinatie in ultimul moment si daca tot aveam de mult pe lista o vizita la Fundatura Ponorului, cu noua aditie la familia excursionista, cu care sa si putem ajunge acolo, am plecat in aventura si sa fie si mai palpitant, am rezervat cazare in copac. Cam multe necunoscute in ecuatia asta dar hai la drum. Hai, hai, dar stai ca iara am impachetat toata casa si am reusit sa umplem pana la refuz si portbagajul de la Toyo. Trebuie neaparat sa mai lucram la partea logistica cu bagajele sa incercam conceptul de light travelling, care am impresia ca noua nu ni se potriveste nici cum. La capitolul asta suntem in continuare praf.
Dar sa trecem mai departe.

Cazarea “din copac” s-a dovedit putin cam neinspirata pentru un baietel atomic de 2 ani care nu are stare si a cam trebuit sa fim cu ochii pe el non stop, cand unul, cand altul, ba pentru a urca si cobora scara fara balustrada de nu stiu cate ori la o tura, ba sa nu puna mana pe soba incinsa care ardea pentru a intretine caldura din casuta. A fost bine, dar cam inghesuit, am fi avut nevoie de mai mult loc pentru a ne desfasura cu joaca si cu toate cele. O experienta simpatica dar mai trebuie sa creasca mititelul pentru a o repeta.

Excursia la Fundatura Ponorului a venit la pachet cu multa zapada, drumuri forestiere inghetate, asa ca la un moment dat am luat-o la pas in plimbare dar tot nu am ajuns la destinatie. Zona e frumoasa si plimbarea a fost placuta insa cand intra si foamea in ecuatie, trebuie sa iei masuri! Rapid!

Ziua urmatoare am ramas tot in zona muntilor Orastiei si am facut o vizita la Sarmisegetusa Regia, unde zapada acoperea in mare parte tot ansamblul. Ne-am bulgarit si ne-am dat cu sania pe potecile din padure si cand a dat foamea in noi am gatit paste in mijlocul naturii ca sa nu zicem ca am carat tot echipamentul de camping degeaba.


O ultima oprire la Hunedoara la Muzeul trenuletelor Valentin Banciu a facut deliciul zilei pentru Vlad care nu s-ar mai fi dat plecat de acolo.

Apoi ne-am indreptat spre Deva unde am innoptat la Conacul Archia in ciudata camera Radacini, care ne-a intampinat cu un tavan plin de …. radacini iar dimineata am dat o vizita la calutii din grajd.

Cam asa a fost mini road trip-ul nostru de ziua Piticutului, un traseu cu multe necunoscute, zapada, casute in copaci si obiective alese pe moment in functie de starea de spirit. Asa e cand pleci de acasa cu temele nefacute!

La multi ani plini de aventuri impreuna pui de om!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s