Video

Feldkirch, un orasel tare frumos

In drum spre Liechtenstein, am trecut prin Feldkirch si ne-a placut tare mult. Un orasel inexistent pe harta turistica a Austriei, dar fiind pozitionat atat de aproape de Vaduz, inevitabil drumul traverseaza orasul dupa ce parasesti autostrada.

Ne-a atras atentia castelul cocotat pe un deal in centrul orasului, pe sub care trece drumul, printr-un tunel. O aparitie inedita pe drum! Iar cum cazarile din Vaduz erau peste bugetul nostru, ne-am reorientat si ne-am cautat cazare aici. A fost o decizie buna.

In timp ce Vlad si tati si-au facut somnul de frumusete dupa pranz, eu am luat la pas stradutele pline de cladiri colorate si cochete pana s-a lasat intunericul. Feldkirch este un orasel medieval ca la carte, cu castel in varf de deal, porti de intrare in orasul vechi inca pastrate, cu un rau ce-l traverseaza, strazi pavate cu piatra cubica, centru cu cladiri moderne si cladiri vechi de pe la 1800, restaurate si ingrijite. Am avut impresia ca eram intr-un orasel medieval din Germania, doar muntii din fundal erau cei care faceau diferenta.

Propbabil ca si Feldkirch, sunt sute de alte orasele in Austria despre care nu am auzit si probabil nici nu voi auzi vreodata, care nu sunt incluse in vreun circuit turistic, dar daca iti faci timp sa le vizitezi, vei gasi locuri unice care merita vazute, descoperite si dupa fiecare intamplare fericita cum a fost si Feldkirch, ajung la concluzia ca, lumea e mult prea mare si are mult mai multe de oferit decat un traseu turistic respectat cu strictete.

Singurul lucru de neinteles a fost, cum un orasel atat de sarmant este pustiu sambata seara… am avut practic orasul pentru mine. Singurul loc aglomerat a fost parcarea subterana de la Spar 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s