Video

Piatra Iorgovanului 2014m, drumetie de duminica

Nu era prima data cand faceam traseul acesta dar sincer, nu mi-l aminteam asa de anevoios. Este adevarat ca nu e usor sa cari un bebelus de 8 kg in fata in sistem si un rucsac cu toate cele necesare in spate, dar totusi, cand a devenit traseul acesta asa de greu de dovedit? Probabil trebuia sa iau in calcul si inactivitatea din ultimul an datorita sarcinii si poate sa pun la socoteala si urcarea de ieri pana la stana Scorota care mi-a mai solicitat spatele si picioarele intepenite.

Era o drumetie pe care o asteptam cu drag, este un traseu tare frumos care urca continuu de la sosea si pana la varf, complet diferit ca relief de muntii Retezat, acesta fiind in Retezatul Mic, cu plecare dintr-o imensa poiana, urcare prin padure de foioase, apoi de brazi, jnepenis si spre varf, gol alpin cu pietrele ei albe.

Dupa ce iesi din padure apare si rasplata urcusului cu privelisti si panorame foarte frumoase cu creasta Oslea in spate, varful Piatra Iorgovanului inainate, o vale abrupta, prabusita parca cu formatiuni frumoase de piatra la dreapta si daca prinzi o zi senina, zaresti si Parangul in departare.

Ajungem pe varf abia dupa 3 ore si jumatate dupa cateva opriri pentru odihna, schimbat scutec, intins picioruse grasute si una pentru baut laptic.

Pe varf bate un vant rece si cam taios, facem poze fara oprire si o dam repede inapoi sub amenintarea norilor care vesteau ploaia.

De pe vf panorama este extrem de frumoasa. Vedem creasta Oslea și Retezatul Mic, Valea Cernei, Munții Cernei și Munții Mehedinți, iar în prim plan Retezatul cu Păpușa și Peleaga.

Un traseu relativ usor, tare drag mie, care brusc a devenit o drumetie de aproape o zi cu un Piticut de 4 luni care s-a comportat exemplar si a parut interesant de traseu la tot pasul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s