Video

Inceput de an la Cetatea Șoimoș

Daca tot am intrat in noul an cu dorinta de a calatori si explora mai mult decat ne-a fost permis in anul care tocmai s-a incheiat, ne-am propus sa nu pierdem vremea si sa incepem cu o mini drumetie din a doua zi din an. Am impachetat Piticutul, care de fapt nu mai e asa de piticut si am dat o fuga pana la Cetatea Soimos din judetul Arad.

Urcare este scurta si un pic abrupta, cararea te coboara pana in vechiul sant de aparare dar te rasplateste cu o priveliste frumoasa asupra zonei. Poti vedea raul Mures si orasul Lipova in departare.

Este un loc incarcat de istorie, cetatea fiind construita undeva la sfarsitul secolului XIII de catre o familie nobiliara. Cu un trecut zbuciumat in care a trecut prin mai multe asedii, serviind ca resedinta princiara, a fost donata succesiv, trecand prin mainile mai multor stapani, castrul a fost eliberat de sub dominatia turceasca abia la finele secolului XVII. Treptat cetatea si-a pierdut importanta militara si nu s-au mai luat masuri de conservare sau restaurare. Parasita definitv la finele secolului XVIII, cetatea s-a ruinat tot mai mult, ajungand in stadiul actual cu doar cateva ziduri si un turn de aparare care mai rezista in picioare.

Piticutul a fost incantat de plimbare, mai ales ca a avut parte de socializare bebeluseaca, a servit o gustare la poalele zidurilor si a dormit dus pe drumul de intoarcere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s